Schildertechnieken

Sven Cordeel

Schildertechnieken: van kalktechnieken, sponstechnieken tot veegtechnieken.

Schildertechnieken kunnen een enorme meerwaarde met zich meebrengen voor uw interieur. Men moet niet noodzakelijk vrede nemen met een effen geschilderde muur. Men kan door middel van verschillende schildertechnieken diepte, reliëf of andere effecten bekomen.

Zo kiest men tegenwoordig meer en meer voor kalkverf of kalktechnieken. Met kalk geschilderde muren geven een warme gloed en bovendien heeft de kalk zelf ook een isolerende functie. In mediterrane landen gebruikt men zeer vaak kalkverf om de hitte buiten te houden. Van de blauw en witte huisjes in Griekenland tot de warm bruine woningen in Marokko: ook in uw interieur kunnen deze kalktechnieken deze sfeer helemaal doen opwekken. Bovendien is kalkverf zeer ecologisch.

Een andere techniek om uw interieur meer diepgang te geven is de sponstechniek. Zo kan men door middel van sponstechnieken een marmeren effect geven aan uw interieur of pastelkleuren warmer maken. Een spons doet meer dan afwassen alleen. Met een spons kan men kale en effen muren heropwaarderen.

Nog een populaire schildertechniek om uw geschilderde muren meer karakter te geven is de veegtechniek. Door de veegtechniek kan men verschillende steenmaterialen nabootsen of uw muren of plafonds een wolkachtige schijn te geven. Wij vegen leven in uw muur of plafond. Kalkverf is niet gemakkelijk aan te brengen en men kan zich al vegend of met de spons geen fouten veroorloven. Contacteer een vakman die deze technieken met kwaliteit zal toepassen.